• Slide01
  • Slide02
  • Slide03
  • Slide04

Over De Herrieschöppers

V.V. "de Herrieschöppers" is opgericht in 1978. De naam hebben we te danken aan het feit dat de leden van het eerste uur een groep nogal luidruchtige vrienden was, die na het stappen de wijk onveilig maakte en daarom door de plaatselijke bevolking herrieschöppers werd genoemd.

Al snel werd het idee geopperd om carnavalswagens te gaan bouwen, en hiermee hebben we in diverse optochten in Nederland en België grote prijzen gehaald. We hebben dit gedaan tot begin jaren 80.

Na toe te zijn aan een nieuwe uitdaging werd het idee geopperd een blaaskapel te beginnen. Tot op de dag vandaag doen we dit nog steeds met veel plezier.Naast activiteiten met carnaval, nemen we ook deel aan kapellenfestivals in het zuiden en midden van het land. In het carnavalsseizoen begeleiden we diverse prinsen en jeugdprinsen en zijn we aanwezig bij diverse activiteiten in de regio. Dit doen we met veel spontaniteit en enthousiasme.

Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel, onder het motto "een feest is geen feest als de Herrieschöppers niet zijn geweest"

Wij wensen u veel plezier met het bekijken van onze website.